Pertanding “Elevator Pitch UB 2015” mengalakkan GRoW ke tahap yang lebih canggih

Pasukan public relations GRoW telah mengambil cabaran “Elevator Pitch UB 2015” yang telah diadakan di lobi Student Union pada petang Khamis lalu.

Para peserta pertandingan itu lebih memahami bahawa hadiah pertama sebanyak $1000 boleh dimenangi,  dan juga sebagai naib juara dan tempat terakhir mempunyai antara  $200 hingga $500 setiap pemenang. Yang hanya memisahkan peserta dari hadiah wang tunai itu adalah 90-saat antara mereka dan juga hakim-hakim.

Olivia Cham, komunikasi kanan utama dan ahli pasukan Perhubungan Awam bertambah maju, berani mengambil cabaran itu dan beliau melakukan paling atas terbaik dalam berjuang menentang 60 pasukan lain. Dia tidak boleh menang tetapi dia memastikan padang beliau selesai tepat sebelum masa naik.

Olivia Cham cuba kagum penonton dan hakim-hakim dengan ucapannya
Olivia Cham cuba kagum penonton dan hakim-hakim dengan ucapannya

Cham adalah tenang, terdiri dan yakin dalam menyampaikan ucapan 90-kedua mengenai GROW Home idea-idea, reka bentuk dan matlamat dalam masa yang sangat terhad itu. Walaupun dia mungkin tidak mendarat mana-mana tiga kedudukan teratas dan memenangi hadiah, dia berjaya menawarkan beberapa pandangan yang berharga kepada aspirasi yang GROW lebih besar selepas Decathlon Suria pada bulan Oktober.

Pertandingan
Pertandingan “Elevator Pitch” akhirnya bersampai juga tahun ketiga berturut-turut berjaya.

“Selepas pertandingan itu, kami merancang untuk membawanya pulang ke Buffalo, dan menempatkan ia di [UB] Kampus Selatan untuk tujuan penyelidikan,” kata Cham. “Ini adalah untuk pelajar kejuruteraan [dan] pelajar arkitektur, bagi mereka untuk pergi dan belajar dan membina lebih banyak rumah yang serupa GRoW untuk setiap orang Buffalo dan New York Barat.”

Bagi pihak pasukan mengembangkan, Cham mengakui bahawa rumah solar dikaji oleh masih menjalani pembinaan -memerlukan “lebih daripada sekadar sokongan kewangan” tetapi juga “sokongan emosi dan fizikal juga.” Beliau seterusnya menambah juga berapa banyak tumbuh akan “suka mempunyai masyarakat Buffalo untuk campur tangan dan membantu kita, untuk membolehkan UB berkembang dan membiarkan Buffalo berkembang. “

Hakim dan penaja bekerjasama untuk mewujudkan pertandingan ini dengan  adil tetapi menarik.
Hakim dan penaja bekerjasama untuk mewujudkan pertandingan ini dengan adil tetapi menarik.

Pertandingan”Elevator Pitch UB 2015″ ditaja oleh UB Academies, the School of Management and the Office of Science, Technology Transfer and Economic Outreach (STOR).

* Nota: Bagi mereka yang berminat untuk menonton ucapan Olivia Cham, jangan klik pada video di atas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s